כך נקבל בהצלחה עובד חדש לעסק שלנו
אומרים שקשה למצוא היום עובדים טובים. את המשפט הזה ניתן לקרוא בכמה דרכים. מצד אחד, ניתן להבין כי אין הרבה עובדים טובים זמינים, אך הדרך העמוקה יותר להבין את המשפט הזה, הוא שקשה למצוא את הדרך הנכונה לאתר את העובדים הטובים ולשלבם בארגון שלנו. הבנה זו יכולה להביא עמה גם הרבה אופטימיות, מכיוון שהאחריות למידת ההצלחה היא בידיים שלנו. כדי ליצור נוהל קליטת עובדים יעיל, אספנו עבורך כמה טיפים שימושיים שיסייעו לך להכניס את העובד לעניינים בהקדם האפשרי.
 

תכנון מעמיק

כמו כל תהליך מורכב, גם קליטת עובד מתחילה בחשיבה מעמיקה. חשוב שנשב ונרשום לעצמנו את כל האיכויות שאנו מחפשים בעובד שלנו, הדבר יאפשר לך לערוך את סינון המועמדים, גם בסיוע חברת גיוס עובדים או גורם מקצועי רלוונטי אחר, ולהגיע לראיונות העבודה כשברור לנו לחלוטין מה אנחנו רוצים.
 

תיאום ציפיות

נמצא המועמד המתאים? מזל טוב! לאחר מילוי טופס 101 וביצוע כל הבירוקרטיה הכרוכה בקליטת העובד על הנייר, מתחילה הקליטה המעשית של העובד. חשוב שניפגש עם העובד ונבצע מולו תיאום ציפיות ברור ונציג אותו בפני גורמי מפתח בחברה עמם יעבוד באופן שוטף.
 

מסמכי עזר

ישנם כמה מסמכים שעשויים לסייע מאוד בתהליך קליטת העובד. מומלץ להכין אותם באופן שיפנה לכל עובד חדש ולאגד אותם יחד בתיק קליטת עובד שניתן יהיה למסור לכל עובד חדש.
  • דף קשר – יכיל את כל פרטי ההתקשרות עם בעלי התפקידים המרכזיים בארגון.
  • תיקיה המכילה מידע כללי על הארגון, תחומי פעילותו וההיסטוריה הכללית שלו. ניתן להציג את חזון החברה ואת התוכנית העסקית שלה ויעדיה, נהלי העבודה הכלליים, מועדי הישיבות ותכיפותן, פעילויות פנאי, תוכנית ההטבות והתגמולים, זמני ההפסקות ועוד.
  • בנוסף, מומלץ לצרף מסמך נוסף המפרט את הגדרת התפקיד של העובד החדש, תחומי האחריות שלו ואופי המחלקה בה שובץ. חשוב שיפורטו במסמך מבנה המחלקה ויעדיה, פרטים טכניים שונים כמו אופן השימוש בתוכנות ייעודיות וכניסה למערכת המחשבים של הארגון, הוראות ליצירת שם משתמש או אמצעי הזדהות לכניסה למתחם והגורמים האחראיים השונים אליהם ניתן לפנות כמו נאמני בטיחות או ציות, מומחים טכניים או נציבי התלונות השונים.

נאמן קליטת עובדים

כניסה אל מקום עבודה חדש, כמו כל התחלה חדשה, עשויה לגרום למתח רב. אי הוודאות הגדולה שיחווה העובד לגבי הדרך בה יתאקלם במקום העבודה בשילוב עם אי הוודאות שלך לגבי הצלחת העובד החדש לתרום לעסק, עשויים לתרום רבות למתח הזה. לכן חשוב שבכל מחלקה בארגון ימונה עובד שבמסגרת תפקידו יהיה אחראי על קליטת עובדים חדשים ויסייע להם להיכנס לעניינים. נאמן הקליטה שלכם יוכל למסור לעובד את כל מסמכי הקליטה שהכנו, ללוות אותו אל הגורמים השונים מול יעבוד ויסייע לו להתמקם ולהכיר את עמיתיו. שיחה נעימה והיכרות הדרגתית הם כלים חשובים ביותר לאוריינטציה הראשונית של העובד בארגון שלך וככל שהעובד ירגיש בנוח, כן תרומתו תהיה משמעותית יותר בהקדם.